pátek 6. července 2012

Pište dopisy

Dávno, dávno...kdy stačil list papíru popsaný úhledným písmem...lidé se dozvídali se zpožděním několika dní, co se kde událo. Zda sousedovi kvas kvasí a klíčky neklíčí, že tento rok nebude úroda. Že bude mít milostpán ze zámku veselku s vesnickou dívkou...byla to doba...než doletěl holoubek nebo dojel rychlý posel s lístkem na místo určené... Teď člověk čeká akorát tak na sms nebo e-mail.
Ale dnes, když člověk dostane psaní, a není to žádné úřední oznámení, je to něco kouzelného. Dopisy už mnoho lidí nepíše. Proto se také snižují stavy pošťácké.
Pište dopisy! Ozdobte obálky, kreslete obrázky, popište listy neúhledným a kostrbatým písmem, šifrujte :) Ale hlavně.. Pište dopisy. Je jedno o čem. Třeba, že kvas kvasí a klíčky klíčí, ale hlavně pište, a dělejte ostatním radost :) 
Rozhodla jsem se nedávno s pár lidmi, že podpoříme psaní dopisů, třebaže je známka čím dál tím dražší a v podstatě se to ani nevyplatí. Ale moment překvapení, co ten druhý píše, je k nezaplacení...a hlavně když vám vaše čekání na psaníčko znepříjemní státní svátky... :-)

Pište dopisy...

Žádné komentáře: